Bakan Göktaş: Filistin’deki çocukların yardımına hazırız
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Filistin’deki saldırılardan etkilenen çocuklar için ne yapacağımız konusunda harekete geçtik. Koşullar elverdiğinde tüm sosyal hizmetlerimizi Gazze’ye ulaştırmaya hazırız.”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dünya Sağlık Örgütü ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın katılımıyla düzenlenen Afet ve Acil Durumlarda Ruh Sağlığı ve Psikososyal Güçlendirme Hizmetlerinin Uyumlaştırılması ve Ruhsal İlk Yardım Eğitim Programı’nın açılışına katıldı. Hizmetler. Ankara’da özel bir otelde düzenlenen programda konuşan Bakan Göktaş, “Türkiye Cumhuriyeti 100 yıl önce büyük imkansızlıklar ve zorluklarla kuruldu. Artık bir asır ayakta kalmış bir cumhuriyetiz. Büyük Türkiye güçlü bir devlet oldu.” refahını üretmiş, çağın tüm olanaklarını vatandaşlarına sunmuş bir ülke. Güzel ülkemizi kutlamak istiyoruz.” “Bize büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla bir miras bırakan ecdadımız, aynı zamanda omuzlarımıza tarihi bir yük de yükledi. Bizler bu sorumluluğun bilincinde olarak çok çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
“Filistin’deki saldırılardan etkilenen çocuklar için ne yapmamız gerektiği konusunda harekete geçtik”
İsrail’in saldırılarının durması ve uygun ortamın oluşması halinde Gazze’ye yardıma hazır olduklarını belirten Bakan Göktaş, “Maalesef bazı dönemlerde aile bütünlüğünü korumak zorlaşıyor. Afetlerde, savaşlarda, büyük göçlerde aileler dağılıyor, parçalanıyor.” Bugün Filistin Ukrayna’da gözümüzün önünde yaşanan insani trajedi bunun bir örneğidir.Ukrayna’da yaşananlara ilk tepki veren, yardım eli uzatan ülkelerden biri olduk.Bugün ilk ses yükselten biziz. Filistin’e karşı sesimizi yükseltiyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde insani krizin bir an önce son bulması için elimizden geleni yapıyoruz. “Her türlü çabayı gösteriyoruz. Değerli hanımefendimizin himayelerinde Filistin’deki saldırılardan etkilenen çocuklar için neler yapılması gerektiği konusunda harekete geçtik. Şartlar elverdiğinde tüm sosyal hizmetlerimizi Gazze’ye ulaştırmaya hazırız” dedi.
“Şu anda odaklanmamız gereken şey, bu felaketin uzun vadeli etkileri ve sonuçlarıdır.”
Türkiye’nin 6 Şubat’ta yaşadığı deprem felaketini hatırlatan Göktaş, “İlk andan itibaren sahaya çıktık ve depremin yıkıcı etkilerine maruz kalan 11 ilimizde vatandaşlarımızın yanında olduk. Her çalışma arkadaşımız birlikte çalıştı. büyük bir özveri. Ben tanığım, siz tanıksınız. Bugün geldiğimiz noktada yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz.” Depremin akut etkileri artık geride kaldı. Şu anda odaklanmamız gereken şey, bu felaketin uzun vadeli etkileri ve sonuçlarıdır. İkincil etkilerin azaltılması, depremden etkilenenlerin rehabilitasyonu gibi pek çok başlıkta dikkatle yürütülmesi gereken süreçler bulunmaktadır. Bu bağlamda yaptığımız çalışmalar en az birincil etkilerin azaltılması kadar değerlidir. Psikososyal destek faaliyetlerinde Çalışanlarımızın donanımı hayati önem taşımaktadır. Bugüne kadar Kuveyt Devleti, Dünya Sağlık Örgütü ve Bakanlığımız iş birliğiyle düzenlenen programlarda Çocuklara Yönelik Zihinsel İlk Yardım Tazeleme Eğitimi, Uzman Danışma Oturumları, Çalışan Güçlendirme gibi çeşitli temalarda eğitimler ve uzmanlarla toplantılar gerçekleştirildi. Grup Faaliyetleri ve Kişisel Yardım Eğitimleri. Bu eğitimlere 2 binden fazla arkadaşımız katıldı. Bu eğitimler ve çalışma arkadaşlarımızın fedakarlıkları sayesinde sahada daha aktif, verimli ve bütünsel bir sosyal hizmet anlayışını hayata geçirmeyi başardık. Bugün çok değerli bir eğitimin açılışını yapmak için yeniden bir aradayız. “5 Günlük Afet ve Acil Durumlarda Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek Hizmetlerinin Uyarlanması ve Manevi İlk Yardım Eğitiminin siz meslektaşlarımı sahada daha da güçlendireceğine ve karar alma sistemlerinizi daha sağlıklı bir temele oturtacağına inanıyorum.” dedi. – ANKARA